Topsport Talentschool

Nederland heeft 30 Topsport Talentscholen verspreid over het hele land. Dit zijn scholen die van het ministerie van OCW een licentie hebben om ontheffingen en andere speciale faciliteiten aan sporttalenten aan te bieden. Eenvoudig gezegd betekent het dat je op een Topsport Talentschool school en topsport uitstekend kunt combineren. Dat merk je aan de kwaliteit van het onderwijs, je begeleiding en de mogelijkheden die je hebt om je topsportprogramma op maat in te vullen. Jouw ambitie staat centraal Op een Topsport Talentschool krijgt je ambitie ruim baan. School en topsport kun je op de voor jou beste manier combineren. Het lesrooster wordt zo veel mogelijk aangepast en afgestemd op jouw wensen, behoeften en sportprogramma. Heb je een trainingsstage, wedstrijd of toernooi? Dan gaat jouw begeleider zijn best doen om vrijaf te regelen. Doordat jij je kunt focussen op je studie en sport haal je een diploma dat bij jouw niveau past én ontwikkel je jezelf als topsporter.


Topsport Talentschool (voorheen LOOT)

VOLT! is ook een Topsport Talentschool. Een Topsport Talentschool is een school waar aanstormend sporttalent (vroeger ook wel LOOT-leerling genoemd) sport kan combineren met het halen van een diploma. LOOT staat voor Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport. Je moet echt een topsporter zijn met een geldige topsport status (zie onder), dan pas kunnen wij de begeleiding en vrijstellingen bieden die hier genoemd worden. Op hoog niveau sporten is dus géén topsport talent status.

Hoe begeleiden wij topsporters?

Je krijgt individuele begeleiding van een coach die bekijkt hoe jij je studie met sport kunt combineren, bijvoorbeeld door:

- Ontheffing voor vakken
- Aanpassingen in je lesrooster
- Aanpassingen in je toets- of schoolexamenrooster
- Verlof voor trainingen en wedstrijden

Hoe word je Topsport Talentleerling?

VOLT! is een school voor basis, kader en TL en havo. Je zult dus net als andere leerlingen aan de toelatingseisen van de school moeten voldoen. Daarnaast moet je aan één van de volgende voorwaarden voldoen:

  1. Je bent in het bezit van een A, B of HP-status van het NOC*NSF

  2. Je wordt door jouw sportbond erkend als:

  3. Belofte (Belofte status)

  4. Nationaal Talent (NT-status)

  5. Internationaal Talent (IT-status)Momenteel begeleidt Volt! ongeveer 20 topsporters.

Meer informatie? Voor meer informatie kun je de contact opnemen door een mailtje te sturen naar info@volt.eu of te bellen naar 030 670 25 00. Kijk ook eens op https://www.evot.nl/school-topsport/topsport-talentschool