Culturen samenbrengen met het Cultureel Food Festival
Stel je voor: een aula gevuld met geuren en kleuren van gerechten uit alle hoeken van de wereld. Dat was de werkelijkheid op donderdag 14 november bij VOLT! Toekomstmakers! Als onderdeel van het project Bloei van de Samenleving organiseerden de leerlingen van leerjaar 3 en de zij-instromers van 4G het Cultureel Food Festival.
Het festival was onderdeel van het PTA voor het vak Maatschappijleer. In tweetallen gingen de leerlingen op ontdekkingsreis naar een land van keuze. Ze verdiepten zich daarvoor in de cultuur en tradities. Als afsluiting van het project maakten ze samen een typisch gerecht uit het land.
Tafels vol met lekkers
In de aula stonden tafels vol smakelijke creaties zoals Italiaanse pasta, American pancakes, Belgische friet, Surinaamse en Egyptische koekjes, Poolse pannenkoekjes en Braziliaanse kaasbroodjes. Ouders en medewerkers waren van harte uitgenodigd om te proeven en samen met de leerlingen deze culinaire reis te maken.
Er was voor iedereen genoeg, maar het was allemaal zo lekker dat tafels snel leeg waren! De leerlingen werden beoordeeld op de presentatie van hun gerechten, en na afloop werd alles keurig opgeruimd.
Culturen verkennen
Dit festival was een mooie manier om verschillende culturen te verkennen. Daarnaast was het heel bijzonder om te ervaren hoe eten mensen en culturen kan samenbrengen. De gerechten zorgden voor gesprekken, verbinding en nieuwe inzichten. Zo leerden de leerlingen niet alleen over de wereld, maar ook over elkaar.
Ook interessant
Onze 16 leerlingen van de Jongerenrechtbank hadden eerder deze week een leerzame middag in de rechtbank van Utrecht. Ze mochten met meerdere zaken meekijken en ervaren hoe het er in het echt aan toegaat.
De eerste periode van Expeditie VOLT! Is alweer afgerond! Het thema van deze periode was ‘Ontdekken’. Leerlingen hebben ontdekt wie ze zelf zijn, maar ook veel geleerd over Nederland. In Expeditie VOLT! werken leerlingen op een praktijkgerichte manier aan verschillende vakken. In plaats van alleen maar uit boeken te leren,...
Onze school moet een veilige plek zijn waar leerlingen goed kunnen leren. Schoolleider Sebastian Blanck: “Als leerlingen op tijd komen, hun spullen bij zich hebben en zich gedragen in de klas, kan de leraar beter lesgeven en kunnen de leerlingen beter leren. Dat heeft een positieve invloed op de onderwijskwaliteit...
Nu staan er nog lege boekenkasten in onze nieuwe schoolbibliotheek. Maar dat gaat snel veranderen! Samen met Bibliotheek Utrecht zijn we druk bezig om alle lege planken te vullen. Daarom mochten vier van onze leraren boeken uitkiezen bij NBD Biblion, een bibliotheek voor (school)bibliotheken.
Vandaag is een groep van 16 leerlingen begonnen met de trainingen voor de Jongerenrechtbank. Is er een keer een incident op school? Dan kunnen de leerlingen dit zelf oplossen met de Jongerenrechtbank. Dit verkleint de kans op herhaling, het is leerzaam voor de leerlingen en het draagt bij aan een...
Stel je voor: een aula gevuld met geuren en kleuren van gerechten uit alle hoeken van de wereld. Dat was de werkelijkheid op donderdag 14 november bij VOLT! Toekomstmakers! Als onderdeel van het project Bloei van de Samenleving organiseerden de leerlingen van leerjaar 3 en de zij-instromers van 4G het...