Profielen bovenbouw

Halverwege leerjaar 2 maak je een profielkeuze. Je kunt dan kiezen uit de volgende profielen:

1. Produceren, Installeren, Energie (PIE)
2. Zorg & Welzijn (Z&W)
3. (Technische) Dienstverlening en Producten (D&P).

Hieronder leggen we je uit wat deze profielen inhouden.

Produceren, Installeren, Energie (PIE)

Jij bent van jongs af aan druk bezig geweest met bijvoorbeeld technisch LEGO of een soldeerbout. Je vindt het leuk om met je vader of vrienden te lassen of kapotte apparaten te repareren. Als er een kraan in huis lekt, ben jij degene die de gereedschapskoffer pakt. Het profiel PIE is dan zeker iets voor jou. Wij bieden dit profiel aan in samenwerking met ROC Midden Nederland.

Zorg & Welzijn (Z&W)

Jij vindt het fijn om voor en met mensen te werken. Je wilt graag helpen bij het verzorgen en verplegen van jongeren, ouderen, zieken of mensen met een beperking. Je vindt het leuk om mensen mooi te maken en te verzorgen. Jij bent geduldig, kunt goed luisteren en hebt doorzettingsvermogen. Werken in de sector zorg en welzijn is echt iets voor jou! Zorg en welzijn is een erg brede sector, waarin je kennis maakt met gezondheidszorg, welzijn, uiterlijke verzorging, facilitaire dienstverlening en sport en bewegen.

(Technische) Dienstverlening en Producten (D&P)

Dienstverlening & Producten gaat over alles wat je doet of maakt voor een ander. Een dienst is bijvoorbeeld het organiseren van een sportdag. Een product is bijvoorbeeld een promotiefilm of bijvoorbeeld een sticker of een 3D geprint object. Het is natuurlijk heel belangrijk dat jij weet wat die ander wil, dat jij jezelf goed kan presenteren en dat je creatief bent. Dit is het meest brede profiel en sluit prima aan bij alle vervolgopleidingen in het MBO.

Bij D&P leer je bijvoorbeeld hoe je een webshop kunt maken. Onderstaande websites zijn gemaakt door onze leerlingen.

Voorbeeld 1

Voorbeeld 2