De voordelen van VOLT! Toekomstmakers als Topsport Talentschool

VOLT! Toekomstmakers is een Topsport Talentschool. En daar zijn we maar wat trots op! Maar, vraag je je misschien af, wat houdt dit nu precies in? Dat leggen we in deze blog uit.

Topsport Talentschool

In Nederland zijn er zo’n dertig Topsport Talentscholen, verspreid over het hele land. Deze scholen worden bepaald door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en krijgen dan een licentie om ontheffingen en andere speciale faciliteiten aan sporttalenten aan te bieden. Op die manier kan VOLT! een klimaat creëren waarbinnen topsport en onderwijs hand in hand kunnen gaan. Met andere woorden: ben je een (toekomstig) middelbare scholier met topsportambities? Of kijk je er enorm naar uit om zelf docent lichamelijke opvoeding te worden? Dan is VOLT! de school voor jou.

Speciale sportklas

In ieder leerjaar zit namelijk een speciale sportklas die zich richt op het leren lesgeven binnen sport. Op die manier proberen we ervoor te zorgen dat de leerlingen die dat graag willen, uiteindelijk zonder toelatingstest kunnen doorstromen naar een ROC Sport en Bewegen-school waarmee VOLT! een samenwerkingsovereenkomst heeft.

Zélf lesgeven

Met de ervaring en kennis die je opdoet in deze sportklassen, ga je onder meer naar basisscholen toe om daar zélf les te geven. Daarnaast kun je meedoen aan allerlei clinics, zoals basketbal, skiën en waterskiën. Kortom: je wordt op allerhande manieren klaargestoomd om uiteindelijk zelf les te kunnen geven. Misschien heeft jouw gymleraar wel hetzelfde pad bewandeld! Hij of zij zal je ook leren om jezelf te verbeteren in verschillende sporten, zoals (zaal)voetbal en basketbal. Bovendien leer je veel op het gebied van samenwerken, zelfstandig werken en het maken van de juiste keuzes in bepaalde situaties.

Speciaal voor topsporttalenten

Onze status alsTopsport Talentschool biedt echter nog meer mogelijkheden, speciaal voor topsporttalenten die een professionele carrière ambiëren. Dankzij deze status mogen we op VOLT! namelijk onder meer jouw schoolrooster aanpassen op je trainingstijden en bijvoorbeeld rekening houden met je toetsmomenten. Op die manier komt jouw sportieve carrière niet in conflict met je schoolcarrière; op VOLT! doen we er dus alles aan om ervoor te zorgen dat je jouw professionele ambities waar kunt maken.

Kom kennismaken!

Kom je snel een keertje langs? Op 17 november 2021 (15.00 - 21.00 uur) en 15 januari 2022 (10.00 - 15.00 uur) openen we onze deuren. Meer weten over de status van VOLT! als Topsport Talentschool? Ga naar: https://www.volt.eu/loot-sportklas.


Ook interessant