Wat is VOLT! voor school?

Ontwikkelen in een kansrijke omgeving

We creëren op school een kansrijke omgeving, waarin leerlingen de mogelijkheid krijgen om te groeien en zich te ontwikkelen.

Zo hebben we bijvoorbeeld een brede brugperiode van 2 jaar. We onderzoeken dan samen met de leerling welk niveau het best bij hem of haar past. Zowel de lessen als de toetsen worden op verschillende niveaus aangeboden en pas in leerjaar 3 staat vast op welk niveau een leerling het best tot zijn/haar recht komt. Dit wordt bekeken per vak. Ze ontdekken wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en waar ze nog wat extra begeleiding bij nodig hebben. Dàt is onderwijs op maat.

Daarnaast besteden we op VOLT! Toekomstmakers extra aandacht aan vaardigheden op het gebied van effectief communiceren, met elkaar (leren) samenwerken en het maken van keuzes. Kortom: sociale ontwikkeling staat hoog op het lijstje. Deze vaardigheden zijn immers essentieel om goed te kunnen meedraaien in de maatschappij.

De eerste vmbo/havo-school met het vak Toekomst

We vinden het belangrijk onze leerlingen mee te nemen in de steeds veranderende wereld waarin technologie een belangrijke rol speelt. Daarom biedt VOLT! Toekomstmakers!, als eerste school in Nederland, alle leerlingen het vak Toekomst aan. Hierin maken de leerlingen kennis met alles dat de digitale wereld te bieden heeft en leggen we extra focus op loopbaanontwikkeling. Eén ding staat centraal: het leren schakelen tussen vraagstukken van de huidige (en toekomstige) maatschappij.

Van vliegende auto’s tot geprint vlees

Onze leerlingen vertellen wat de dag van morgen te bieden heeft en hoe de toekomst eruit ziet? Dat kunnen we op VOLT! Toekomstmakers helaas ook (nog) niet. Maar we denken er wel graag over na. Van het wonen op andere planeten of vliegende auto’s, tot aan geprint vlees en teleporteren naar de toekomst. Wij dagen onze leerlingen uit om daar ook over na te denken. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, dus vrijwel niets is te gek.

Kinderen maken de toekomst

Leerlingen moeten leren omgaan met al deze nieuwe ontwikkelingen, het tempo waarin dit gebeurt en alle nieuwe mogelijkheden die dit met zich meebrengt. Zo zijn ze straks klaar voor de beroepen van de toekomst.